Lees mee met ons nieuws en achtergronden
Blog

Blog

In dit blog plaatsen we relevante achtergronden op het gebied van internet, drukwerk en gerelateerd nieuws.


Enorm aantal likes, shares én bereik op Facebook post

Afgelopen 5 dagen hebben we de kracht van Social Media (in dit geval Facebook) weer mogen ervaren. Op 21 mei plaatsten we een advertentie voor Harvey’s BBQ op Facebook. De inhoud is op dat moment (vlak voor het pinksterweekend) voor veel ontvangers erg relevant. Lees meer...


DE KRACHT VAN FACEBOOK

Resultaat: binnen 5 dagen een bereik van ruim 90.000 potentiële klanten, waarvan ruim 1.700 ontvangers de advertentie “liken” en een indrukwekkend aantal van 1.180 ontvangers de advertentie delen met hun Facebookvrienden. In 5 dagen tijd steeg met deze actie het aantal page-likes van 342 naar bijna 900! De resultaten zijn bereikt zónder de advertentie (betaald) te boosten. Timing is key!

Tijd om samen slimme plannen te maken? Neem contact op!

 

UPDATE

28-05-2015: Inmiddels zijn we (ruim!) over de 100.000 bereikte mensen, over de 1.000 page likes en over de 1.250 shares op het bericht. De resultaten op Facebook zijn behaald zonder betaalde campagne.


« Categorie: INTERNET

HTTPS wordt een Google ranking factor

Je kent https waarschijnlijk van de website van je bank. De s staat voor “secure“. Een verbinding over https is een versleutelde verbinding, waarbij het verkeer tussen jou en de over https geserveerde website niet leesbaar is voor derden. Je herkent een verbinding over https aan het slotje in je browser en de groene balk die daarbij getoond wordt. Lees meer...

Iedereen ziet de noodzaak van https bij communicatie met je bank. Maar tijdens het Google I/O 2014 event beargumenteren Pierre Far en Ilya Grigorik van Google dat het gebruik van https eigenlijk overal noodzakelijk is. Hun slogan “all communication should be secure, always, and by default!”  slaat niet alleen op het gebruik van encryptie, maar is eigenlijk 3 delig:


1. Authenticatie:
Een bevestiging voor je bezoekers dat de website ook echt van jou is (en geen nagemaakte website die je kent uit phisingmails van de bank).

 2. Integriteit van de geserveerde data
Een bevestiging dat niemand onderweg zaken toevoegt aan de geserveerde website.

 3. Encryptie
Bescherming van de gegevens tijdens transit.

HTTPS zorgt voor betere ranking in Google

Google vindt het gebruik van https vallen onder de noemer “Good Internet Citizenship”. Omdat Google er belang bij heeft goede en veilige zoekresultaten te presenteren aan gebruikers wordt het gebruik van https een rankingfactor. Dat wil zeggen: het gebruik van https zorgt voor een betere / hogere ranking in de zoekresultaten van Google.


Kan elke website op HTTPS draaien?

Alle websites kunnen over https geserveerd worden. Wel is daarvoor een aantal aanpassingen noodzakelijk. Voor onze klanten installeren we certificaten en we zorgen ervoor dat er geen (potentieel) onveilige content van derden meer op je site geladen wordt. Certificaten zijn er in verschillende soorten en de installatie en aanpassingen kunnen per website verschillen. We leveren certificaten, inclusief installatie, vanaf € 75 excl. btw per jaar.  Kijk voor meer informatie op de pagina “hosting en domeinnaamregistraties“.

Google I/O 2014 presentatie

Meer informatie vind je in de Google I/O presentie:


« Categorie: INTERNET

Aanleverspecificaties Drukwerk

Wil je zeker weten dat je bestanden geschikt zijn om te drukken? Neem dan deze aanleverspecificaties even door. Heb je vragen, of besteed je het drukgereed maken van je bestanden liever aan ons uit, neem dan contact op. Wij werken met de meeste recente versie van Adobe Creative Cloud (Indesign, Photoshop, Illustrator). Lees meer...


Bestandformaat

Bij voorkeur drukken we PDF bestanden (PDF-x1A:2001), maar een .TIFF bestand (300 dpi op ware grootte) is ook een prima optie. Maak je drukbestanden bij voorkeur op met Adobe Indesign, of bijvoorbeeld Quark Xpress. Eventueel kunnen we ook illustrator en (high-res) photoshopbestanden voor je drukken. Bestanden opgemaakt met paint, MS-word etc zijn niet direct drukbaar en moeten we voor je omzetten! Zorg in je PDF voor een afloop van 3mm rondom en houdt alle belangrijke teksten minimaal 5 mm van de snijrand, zodat alles netjes leesbaar is na het afwerken.

Kleuren

Je full color bestanden moeten aangeleverd worden in cmyk. De maximale inktbezetting voor promotioneel drukwerk is 300% (c+m+y+k). Gebruik bij voorkeur het ISO-coated V2 300% (ECI) profiel voor je beelden. Huisstijldrukwerk kan ook in PMS kleuren gedrukt worden. Gebruik in je bestanden PMS Coated kleuren of PMS Uncoated kleuren. Gebruik geen PMS steunkleuren in full color drukwerk zonder overleg vooraf.

Fonts

Sluit alle fonts die je gebruikt volledig in je PDF in. Omzetten naar lettercontouren is ook een prima optie.

Zwart

Gebruik voor normale teksten uitsluitend “normaal” zwart (0 – 0 – 0 – 100). Grote vlakken en dikke koppen kunnen ook in rich black worden gedrukt. Gebruik hier naar eigen inzicht een samenstelling voor die onder de 300% blijft. Bijvoorbeeld 60-40-20-100.

Afloop

Geef je drukwerk rondom 3mm afloop (snijmarge). Je hoeft in je bestand géén paskruizen, crop- en bleedmarks etc aan te geven.


« Categorie: DRUKWERK